/ ThinkStock/Getty Images
Ръководството на община Разград проведе срещи с гостуващите за Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти чуждестранни делегации, съобщиха от Общината.

Водачът на тричленната делегация от побратимения румънски град Кълъраш, кметът Мариус Григоре Дулче, е благодарил за поканата и възможността да стане част от традиционното за Разград събитие.

Разград е домакин на Фестивал на народните традиции и художествени занаяти

Ръководствата на двата града са обсъдили възможностите за подобряване както на културните, така и на икономическите и социалните връзки. Те се обединили и около идеята за взаимния си интерес от изграждане на мост Силистра - Кълъраш, който ще се отрази върху икономическите връзки между регионите от двете страни на Дунав.

Обсъдени са били и възможностите за публично-частно партньорство, които местните власти в България и Румъния прилагат. На среща с танцьорите от Ансамбъла за народни танци и песни "Димитрие Котурович" от сръбската столица Белград зам.-кметът Добрин Добрев е изразил своите и на разградчани прекрасни впечатления от атрактивното им изпълнение им снощи и е заявил, че Разград очаква с интерес и представянето им в следващите две вечери от Панаира.

В следобедните часове Добрев ще се срещне и с другите чуждестранни състави - ансамбъл "Пефем" от истанбулския квартал Пендик и Професионалния артистичен ансамбъл "Константин Арвинте" от румънския град Яш.