Разград с още един отбор-финалист на Ученически игри
Разград с още един отбор-финалист на Ученически игри / netinfo

Баскетболният отбор на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ 11-12 клас победи в Зоналния турнир, провел се днес в Разград. Разлика от една точка изпрати момчетата от Езиковата на националните финали в Габрово през месец май. В мача за първото място те победиха с 37:36 ПМГ-Силистра. Състезателят от ГПЧЕ Калоян Недев бе обявен за най-полезен състезател на турнира, в който участваха отбори от Русе, Силистра, Разград и Търговище.

Разград с още един отборфиналист на Ученически игри
netinfo

При момичетата победител е отборът на ПМГ-Силистра. Представителите на област Разград – девойките от Самуил – останаха на трето място, но играха добре, бориха се и срещите, които изгубиха, бяха с малка разлика – обясни спортният експерт в РИО на МОНМ Николай Миланов.

Той припомни, че баскетболистите от ГПЧЕ са третият тим от региона, който извоюва право на участие на националните финали от „Ученически игри“, където достигат по 10 отбора от цялата страна. Преди тях момичешкия отбор по бадминтон от СОУ“Христо Ботев“ 5-7 клас се класира на финалите във Велико Търново, в Севлиево на финали са по-големите бадминтонистки – 8-10 клас – от ГПЧЕ.

Разград с още един отборфиналист на Ученически игри
netinfo

Предстоят още няколко зонални състезания, на които домакин е област Разград – допълни Миланов. На 17 април в Кубрат са финалите по хандбал, юноши и девойки, 11-12 клас. На следващия ден в Исперих е турнирът по волейбол за юноши и девойки 8-10 клас.

Разград с още един отборфиналист на Ученически игри
netinfo