Лудогорец реализира рекорден за България трансфер. Бразилският полузащитник Джонатан Барбоса - Кафу бе продаден на един от най-популярните френски отбори - Бордо, съобщава клубният сайт. От клуба не обябават трансферната сума, но според български и френски медии става въпрос за 7 милиона евро. 
Днес кариоката, който бе една от звездите на Лудогорец в миналогодишното издание на Шампионската лига, мина медицински изследвания, след което подписа договор с бившия тим на Зинедин Зидан, който е шесткратен шампион на Франция. В 15.30 ч. Бордо официално представи Джонатан Кафу.
"С Лудогорец се докоснах до големия футбол в Шампионската лига. Надявам се да имам същите успехи с Бордо, който е един от най-силните отбори във Франция", сподели Кафу.
Бразилецът е третият футболист на Лудогорец, който е продаден на силен европейски клуб. Няколко месеца по-рано Хосе Паломино премина в четвъртия от последното първенство на Италия Аталанта (Бергамо). Преди две години и половина пък бразилският десен бек на "орлите" Жуниор Кайсара бе трансфериран в Шалке 04.
Ръководството на ПФК Лудогорец, спортно-техническият щаб, администрацията и всички служители в клуба благодарят на Кафу за невероятните емоции, които донесе със силната си игра, за спиращите дъха голове във вратата на именити съперници в Европа и най-вече за мъжкарството и лоялността, които демонстрира към Лудогорец от първия до последния си ден в клуба.
"Кафу, благодарим ти. Ти си страхотен футболист и мъж. Сигурни сме в твоите бъдещи успехи с екипа на Бордо. Винаги ще си добре дошъл и ще бъдеш приет сърдечно на „Лудогорец Арена“ - заявяват от клуба.
Самият футболист се сбогува по оригинален начин с колегите си в Лудогорец, както и с феновете на тима. Кафу разпространи в социалните мрежи специално направен клип, в който на португалски благодари на всички в Разград. 
"Благодарен съм на Лудогорец за доверието и честта да нося екипа на отбора“, казва Кафу.
Видеото съдържа някои от паметните голове на Джонатан Кафу в последното издание на Шампионската лига. Халфът е сред футболистите, които имаха сериозен принос за класирането на "орлите" за втори път в най-силния клубен турнир. Кафу заби два гола на Цървена звезда в квалификациите, като попадението на стадион "Райко Митич" бе обявено за едно от най-класните отигравания на 2016 г. Впоследствие Кафу вкара важния гол на Базел за равенството 1:1 в Швейцария. Разписа се и срещу Арсенал на "Васил Левски".