Отец Георги освети сектор "В", петима прерязаха лентата
Отец Георги освети сектор "В", петима прерязаха лентата / Областна администрация-Разград
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в церемонията по откриване на новия сектор „В“ на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Тя се проведе непосредствено преди първия мач на „Лудогорец“ от плейофа за участие в групите на Лига Европа.
Секторът бе осветен от архиерейския наместник отец Георги, той благослови както футболистите и официалните лица, така и всички жители на Разград.
Лентата на новата трибуна прерязаха: Кирил Домусчиев, Георги Домусчиев, областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместник изпълнителният директор на БФС Антон Попов.
Георги Домусчиев поздрави служителите от фирма „ЕИС Строителна компания“, приключила изграждането на трибуната за рекордно кратки срокове, за да се осъществи възможността мачове от ниво плейофи и групова фаза от евротурнирите да се играят в Разград.
Новият сектор "В" разполага с 3541 седящи места със седалки като на "Алианц Арена" в Мюнхен. По-голямата част от тях са покрити с козирка, секторът предоставя комфорт за зрителите, има и луксозна ВИП-зона. Първоначално обявената инвестиция е 5 700 000 лева без ДДС.
Новият сектор "В" е втората част от мащабната инвестиционна програма на ПФК Лудогорец по изграждане на нов, супермодерен стадион от категория 4. Тя стартира с построяването на трибуна "Моци" през 2015 г, предстои реконструкция и на останалите трибуни.
Областният управител Гюнай Хюсмен остана на стадиона и с интерес наблюдава първия в историята плейофен мач за Лига Европа в Разград, участва и в хореографията в началото на срещата, по време на която всички зрители издигнаха едновременно бели и зелени плакати с емблемата на шампионите. Мачът завърши с убедителна победа за  „Лудогорец“ над „Судува“ от Литва с 2:0.
„Това е инвестиция, която подобрява спортната инфраструктура в страната, а и благоприятства развитието на област Разград, поради което футболният клуб има пълната ми подкрепа и съдействие“ – коментира г-н Хюсмен.

Отец Георги освети сектор "В", петима прерязаха лентата
Областна администрация-Разград

Отец Георги освети сектор "В", петима прерязаха лентата
Областна администрация-Разград

Отец Георги освети сектор "В", петима прерязаха лентата
Областна администрация-Разград