Голям пожар над „Орел“
Голям пожар над „Орел“ / netinfo
Осем пожара са гасили огнеборците от Разградско през последните дни според информация от ОДМВР-Разград и РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.
За времето от 1:00ч. до 2:00ч. на 18 август в Благоево възниква пожар, вследствие на което е изгоряла дървена постройка и дървени трупи, собственост на Р. С. на 46г. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувана е проверка.
За времето от 13:45ч. до 14:10ч. на 18 август в с. Гецово в имота на Й. Н. на 38г. възниква пожар, вследствие на което е изгоряла около 100 кв.м. покривна конструкция на сайвант, намираш се в имота. Щетите в процес на изясняване. И по този случай е образувана проверка.
На 18 август около 16:00ч. в гр. Разград е получен сигнал за пожар в тревни необработваеми площи, находящи се под околовръстния път за ж.к. Орел. На място е установено лицето А. А. на 41г., което при неправилно боравяне с огън е предизвикало пожара. Изгорели са сухи тревни площи. Не са нанесени материални щети. Пожарът е загасен от екипи на РД «ПБЗН» - гр. Разград. По случая е образувана проверка.
Останалите пожари са също без материални загуби. На 18 август са горели сухи треви в землището на село Сеслав и до блок 26 в Разград. На 19 август са пламнали отпадъци край Сушево и сухи треви до Дома за стари хора в Разград. На 20 август пък са горели сухи треви край Стражец и Кубрат.