Концертите през декември
Концертите през декември / netinfo
Седем концерта ще имат възможност да посетят през последния месец от годината разградчани, като единият ще бъде представен два пъти. Жанровете са различни, има музика за всеки вкус. Най-много - три - от концертите са фолклорни, но двата са на гостуващи изпълнители, в културния календар на община Разград обаче липсва коледен концерт на Капанския ансамбъл, отсъства и още една традиционна инициатива – концерт на Центъра за работа с деца, който обикновено досега бе след запалване на светлините на градската коледна елха. 
Сезонът на коледните концерти открива танцова школа „Еми денс“. Малките танцьори може да видите на 12 декември, вторник. Концертът им е от 18,00 часа в Общинския културен център.
На 14 декември има два концерта. В 18,00 ч. в Общинския културен център е благотворителната проява на сдружение "Бъдеще за Европа". Приходите от концерта са за провеждането на следващото издание догодина на конкурса за песни и танци "Звезден път".
Също в четвъртък, но от 18,30 ч. в залата на НЧ“Развитие 1869“ ще е коледният концерт на Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“. Проявата ще под надслов „Заедно на Коледа“, на нея за пръв път ще се представи новосъздаденият фолклорен танцов състав „Елбетица“. В концерта ще участват още певците от група „Въртележка“, възпитаници на класовете по поп пеене, пиано, китара, барабани, цигулка, гайда и гъдулка. Същият концерт ще бъде повторен на следващия ден специално за четвъртокласниците от Разград. Коледният концерт за тях ще е от 11,30 ч. на 15 декември
На 17 декември, неделя, в 11,30 ч. в зала „Филхармония“ е концертът на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“. В „Коледно матине“ ще участват и квартет „Силует“ и хор „Железни струни“, солист е Венцеслав Николов – виолончело. В програмата са включени творби от Йордан Дафов, Румен Бальозов, Александър Христов, Александър Текелиев, Г. Фр. Хендел, Адолф Адам, Макс Брух, Габриел Форе, П. И. Чайковски и популярни коледни песни.
На 19 декември, вторник, от 18,30 ч. на сцената на читалище „Развитие 1869“ ще е коледният концерт на съставите при читалище „Напредък 1901“. Надсловът на концерта е: „Завило ми се е, Коладе ле, вито хорце, Коладе ле“.
Следват още два фолклорни концерта в съседни дни.
От 18,30 ч. на 20 декември в залата на Общински културен център е концертът на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ от Бургас, а от 19,00 ч. на 21 декември в залата на читалище „Развитие“ е концертът на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.