Две театрални премиери през декември: в петък – детски спектакъл, а на 18 декември – „Поручик Бенц“ с Йоана Буковска
Две театрални премиери през декември: в петък – детски спектакъл, а на 18 декември – „Поручик Бенц“ с Йоана Буковска / Радка Минчева
Две премиери ще има Театрално-музикален център-Разград през декември. На 8 декември е детският спектакъл „Най-хубавият подарък за Коледа“, а на18 декември – „Поручик Бенц“ от Димитър Димов.
Коледната постановка всъщност не е само за деца, ще е интересна и на родителите им – категорични са директорът на ТМЦ Тодор Мадолев и режисьорът Петър Савчов. И този спектакълът събира на една сцена актьорите от театралната трупа с певците и танцьорите от сцена „Назъм Хикмет“. Музиката е на всички народи, има и дори китайска и мелодии от Южноафриканската република – разказа още Савчов. Важно е мястото и на мултимедията, която допринася за коледното настроение на публиката. Първите зрители на спектакъла в петък от 11,30 ч. са ученици от ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград. След това постановката ще може да бъде видяна на 13, 19 и 21 декември. За пръв път разградската публика ще види най-новата актриса в ТМЦ – Росица Кехайова е Снежанка. Николай Сяров е Дядо Коледа, в спектакъла участват още актьорите Тихомир Благоев и Боряна Йорданова.
Ученически интерес, но в по-горните класове се очаква за другия премиерен спектакъл – „Поручик Бенц“ от Димитър Димов. Освен, че авторът се изучава в гимназията, афишът привлича и с актьорския състав. На разградска сцена ще видим Йоана Буковска, Ивайло Захариев и Любомир Ковачев. Премиерата е на 18 декември от 19,00 ч., като актьорите вече репетират в София, а в Разград ще са няколко дни преди премиерата. Драматизацията и режисурата са дело на Бойко Илиев.

Две театрални премиери през декември: в петък  детски спектакъл, а на 18 декември  Поручик Бенц с Йоана Буковска
netinfo

Две театрални премиери през декември: в петък  детски спектакъл, а на 18 декември  Поручик Бенц с Йоана Буковска
netinfo