Десните съветници: Нали ви казахме за субективния критерий, сега ще плащаме един милион на вятъра!
Десните съветници: Нали ви казахме за субективния критерий, сега ще плащаме един милион на вятъра! / Радка Минчева
Един милион лева на вятъра ще плащаме заради резултата от обществената поръчка за „Избор на изпълнители за извършване на строително-монтажни работи по проект "Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“. Това обявиха на пресконференция трима от десните общински съветници в местния парламент в Разград Джипо Джипов, Иво Димитров и Милена Орешкова. В малко по-различен състав – Мануел Василев вместо Орешкова – преди половин годината те алармираха за очаквана корупционна схема в провеждането на тази обществена поръчка. Днес лайтмотивът бе „Нали ви казахме!“, аргументираха се обаче и с факти. Според тях действително е натежал един от трите критерия при определяне на победителя в процедурата и той не е ценовия, напротив победителят е дал с 1 000 000 лева по-висока цена, което според десните, ако бе спестено, можеше да даде възможност да се благоустрои целият квартал „Орел“, а не само част от него. Най-важният критерий е бил субективният „Организация на изпълнението“ и заради 60-те точки по него търговищката фирма „Консорциум Абритус гардън“ печели поръчката, в която са участвали и две разградски дружества. И трите предложения са с еднакви точки по критерия „Срок на изпълнение“ – предложили са по 300 дни.
Договорът за изпълнение на поръчката все още не е подписан, тъй като решението кой да я изпълнява е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията и сред причините за това жителите на „Орел“ да продължат да газят кал и да живеят в неблагоустроен квартал е въвеждането на субективния критерий –уточниха десните.
„Ще продължим да апелираме към граждански контрол върху дейността на местната управа, време е кметът Василев и екипът му да се вземат в ръце, защото сме на път първото несоциалистическо управление в Разград да бъде катастрофално за града и общината“ – обяви още Джипов.
Десните коментираха и други дейности на общинската управа – проблемите със санирането и с асфалтирането на улици. Разказаха, че се ремонтират улици, затворени за движение като ул. „Христо Ботев“, или пък такива, на които няколко месеца по-рано са извършени кърпежи на дупки.

Десните съветници: Нали ви казахме за субективния критерий, сега ще плащаме един милион на вятъра!
netinfo