Дарителска кампания за книги обяви читалище „Делиорман“
Дарителска кампания за книги обяви читалище „Делиорман“ / netinfo
Читалище „Делиорман“-Разград обяви дарителска  кампания за книги и учебници под надслов
“Подари книга-дари знание”.
Ръководството на културната институция призовава жителите на региона да предоставят стари книги за новосъздадената библиотека към читалището, което се помещава в Битовия комбинат в Разград. НЧ“Делиорман 2014“ бе учредено преди 3 години, негов председател е Хабибе Расим, секретар е Сибел Мустафа. Целта на читалището е да съхранява бита, културата и обичаите на населението в Лудогорието. На всички етноси, но най-вече на турския – уточниха тогава от читалищната управа. Детски конкурси, възстановки на традиции и обичаи, футболен турнир, проект срещу домашното насилие са сред инициативите, реализирани досега от най-новото читалище в област Разград.
Ето целият апел на читалищното ръководство за най-новата му кампания:
„Скъпи съграждани, разровете кашоните със стари книги и ги върнете към живот, дарявайки ги за благородна кауза на най-младата културно-просветна институция в Разград!
Светът е една книга, която е носител на знание, на човешкото в човека, на мъдростта на старите хора и любовта към живота на младите, ето тази книга проявявайки гражданската си съпричастност и български дух, именно Вие може да споделите с нас!
Нека с Ваша подкрепа да напълним празните рафтове на читалищната библиотека на НЧ”Делиорман 2014г” в услуга на всички културни дейци, читатели и най-вече на децата и младите хора в Разград и региона.
Всички желаещи да се включат в кампанията, могат да донесат:
-нови или стари книги /в добро състояние/;
-книги в различни жанрове и на различна тематика;
-книги за различни възрасти;
-книги, които самите вие бихте искали да четете в нашата библиотека..
Предварително благодарим на всички щедри сърца, които ще вземат участие в тази кампания за обогатяване на интелектуалния кът на НЧ”Делиорман 2014г” и с нея ще разпръснат семената на познанието, които целят да променят света към по-добро!
СНЦ Народно читалище “Делиорман 2014г”
бул.”България” №21 П, ет.1, помещение №5 – Битов комбинат/Свежест/
7200, град Разград
тел: +359 898 747 521
е-поща: deliorman2014@abv.bg
WEB: www.deliorman.free.bg
Facebook: https://www.facebook.com/NARODNOCHITALISTEDELIORMAN2014/?fref=ts“.