Бронзови медали за лекоатлетите на ОУ“Васил Левски“
Бронзови медали за лекоатлетите на ОУ“Васил Левски“ / netinfo
С бронзови медали се завръщат лекоатлетите от ОУ“Васил Левски“-Разград от участието си във финалите на „Ученически игри 2017“ за възрастова група 5-7 клас. Разградското училище е било единственото с два отбора на турнира в Сливен – и при момичетата, и при момчетата. Призовото отборно място е за момчетата, момичетата остават на шеста позиция.
Младите разградски лекоатлети са спечелили и общо 6 индивидуални отличия. Шампион на 800 метра е Румен Ангелов. Сребърни медали имат: Екатерина Начева на 400 метра и Джансел Сабри на тласкане на гюлле. Три са бронзовите медали: Мерт Хамдиев – на скок дължина, Добромир Ангелов – тласкане на гюлле и момчешката щафета 4х100 метра.
Състезанието беше изключително силно, със сериозна конкуренция, по-добри постижения от миналогодишните в отделните дисциплини не бяха достатъчни за финал – разказа треньорът на лекоатлетите Красен Цонев. Заедно с него отборът води учителят по физкултура в ОУ“Васил Левски“ Севдалин Стоянов. Участието на отбори от училището във финалния етап на „Ученическите игри“ по лека атлетика е традиция за ОУ“Васил Левски“, преди година момичешкия отбор се завърна с бронзови медали.