/ iStock/Getty Images
Във връзка предстояща футболна среща между отборите на ПФК „Ботев“ (Пловдив) и ПФК „Локомотив“ (Пловдив), която ще се проведе от 14.30 ч. днес,  ОДМВР – Пловдив предприе всички необходими мерки за недопускане на груби нарушения на обществения ред и престъпления.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР гр. Пловдив, СДВР и от жандармерийските звена в София и Пловдив. По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

В 11.30ч. ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, като те ще бъдат проверявани обстойно, за да не се допусне внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.  Съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

За феновете на ПФК „Локомотив“ Пловдив, решили да посетят футболната среща, движението ще става от околовръстното шосе на гр. Пловдив, по ул. “Захаридово” до сектора за гостуващата агитка на футболен комплекс “Ботев-1912”, с необходимата полицейска охрана, с оглед осигуряване реда и недопускане на инциденти между привържениците на двата отбора.

Създадена е организация от клуба-домакин за продажба на определения брой билети на агитката-гост. Лица без билети няма да бъдат допускани на стадиона.

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим, като задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща ще бъдат обработвани незабавно и предавани на съда.  С особено внимание ще бъдат проверявани всички посетители на спортното мероприятие.

Възможно е да се наложи временна организация на движението на МПС по ул. Коматевско шосе, от кръстовището с Републикански път ІІ 86 (околовръстен път на гр. Пловдив) до кръстовището с ул. „Остромила” (до месокомбинат „Попов”) и по ул. Захаридово за времето от 12.30ч. до 17.30ч. на 16.02.2020г.

ОДМВР – Пловдив призовава гражданите и привържениците на двата отбора, които ще посетят мероприятието да спазват създадената организация и разпорежданията на полицейските органи, като се придържат към установените етични правила и норми, в едно с изпълнение разпоредбите на законовите и подзаконови нормативни актове.

Нека футболната среща се превърне в празник за всички пловдивчани и приятели на футбола!