Засилени полицейски проверки за скорост и алкохол
Засилени полицейски проверки за скорост и алкохол / plovdiv24.com
Шестима жители на областта са пострадали при три катастрофи в последното денонощие, съобщават от полицията. Двама са задържаните пияни шофьори, хванати при засилените полицейски проверки по празниците, при които приоритетно се контролират скоростта, употребата на алкохол, говоренето по мобилните телефони и ползването на предпазни колани.

19-годишен шофьор обърна на таван шофираното от него "Пежо" на Коматевския възел в Пловдив вечерта вчера. Младежът е само с 5-месечен стаж зад волана, но е карал с превишена скорост, загубил е контрол над колата и се е блъснал в насрещно движещ се "Опел". Момчето се е оттървало само с охлузвания.

С контузни рани по глава и тяло са четирима мъже от Сопот, чието "Рено" е било блъснато на кръстовище в града от товарен "Мерцедес", управляван от 49-годишен пловдивчанин. Причината е отнемане на предимство от страна на водача на камиона.

Отнето предимство е причината и за катастрофа в Пловдив снощи на кръстовището на бул. “Вапцаров” и ул. “Пере Тошев”, при която 24- годишна шофьорка е ударила с колата си мотоциклет "Хонда". 23-годишният мотоцклетист е със счупен пръст на крака.

Двама пияни водачи са заловени при засилените полицейски проверки в празничните дни по пътищата на областта. 3,2 промила алкохол в кръвта е отчел дрегерът при 49-годишен мъж от с. Дъбене, който е хванат зад волана на фиата си в Карлово. В Пловдив пък с 2, 26 промила е задържан 33-годишен от с. Градина.