/ ОДМВР-Пловдив
ОДМВР-Пловдив продължава със засиления контрол по спазването на въведените ограничителни мерки и по време на предстоящите празници Цветница и Възкресение Христово, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Оттам посъветваха жителите на Пловдив и областта да бъдат отговорни, като се въздържат от излишни социални контакти и по възможност, да ограничат посещенията си в храмовете.

Целият наличен полицейски състав ще бъде включен в осигуряването на обществения ред. Достъпът до всички 225 храма на територията на областта ще бъде контролиран.

От полицията призоваха миряните, които не могат да се въздържат от посещения в църкви и манастири да използват лични предпазни средства, дори да са сигурни, че са здрави.

Засилен контрол ще бъде осъществяван също на КПП-тата на входно-изходните артерии в Пловдив, като от ОД на МВВР съветват пътуващите да се въздържат от безцелно движение. Проверки ще бъдат извършвани и в районите на железопътните гари и автогари.

Предприети са мерки да не се допуска събиране на лица на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

"В условията на създалата се ситуация всеки един от нас не трябва да забравя, че едва ли има риск, който си струва да поема. Нека посрещнем настъпващите светли празници у дома със своето семейство!", призовават от дирекцията.