Засега: Съпругата на обвинения в убийство полицай се отърва без обвинение в съучастничество
Засега: Съпругата на обвинения в убийство полицай се отърва без обвинение в съучастничество / Дарик архив

Съпругата на обвинения в двойното убийство полицай Каля Караджова е била привиквана днес следобед в полицейското следствие, научи Дарик. Малко по-късно е била освободена. На този етап не е задържана и няма повдигнато обвинение срещу нея. Едно от предположенията беше, че ще бъде обвинена в съучастничество за тежкото престъпление.

Миналата седмица Каля Караджова беше задържана за повече от 24 часа в полицията. Преди това тя обвини пловдивски полицаи в психологически натиск и тормоз. Съпругът й от събота е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която утре ще бъде обжалвана. Оръжието, с което е извършено двойното убийство, все още не е намерено.

Обвинението срещу Караджов е заради причиняване смъртта на майка му Божура Караджова и баща му Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. От доказателствата по делото – експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.