Временна организация на движение заради Рожен
Временна организация на движение заради Рожен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Временна организация за движението на пътни превозни средства по направленията Пловдив - Смолян и Смолян - Пловдив се въвежда за Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”, съобщиха от пресцентъра на МВР – Смолян.

От 6 часа днес до 6 часа на 20 юли се затваря за транзитно преминаване на пътни превозни средства прохода Рожен, участък от път ІІ – 86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян в отсечката от отклонението за Пампорово до село Соколовци.

Транзитно преминаващите пътни превозни средства ще ползват отбивен маршрут: с. Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно. До понеделник отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 тона през републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима за движението са сигнализрани с пътни знаци и указателни табели, а водачите своевременно се информират и насочват по отбивния маршрут от регулировчици. В района на събора организацията на движение ще се осъществява от служители на МВР.

Поради очаквания повишен трафик на движение по път ІІ-86 Пловдив – Смолян, се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните необходими маршрути: Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к .к. Пампорово – Смолян и обратно, както и  Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.