Венцислав Каймаканов: Пловдив ще има модерни спортни бази
Венцислав Каймаканов: Пловдив ще има модерни спортни бази / netinfo

Децата ни няма къде да играят, а състоянието на спортните бази е плачевно и не мотивира подрастващите да развиват физическите си умения, каза независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов по време на днешната си среща с представители на спортни клубове и организации.

Пловдив е дал много световни и олимпийски шампиони, но днес изоставаме от много други градове по отношение на управлението и организацията. Парите, които отпуска общината за спортните бази в града са крайно недостатъчни и това трябва да се промени, подчерта Каймаканов.

На срещата присъстваха двукратният олимпийски и световен шампион по кану-каяк Николай Бухалов, Кръстю Милев - треньор на олимпийският шампион по вдигане на тежести Милен Добрев, гросмайстор Любен Петров и много председатели на спортни клубове и деятели.

Пловдивски състезатели от различни поколения разговаряха повече от два часа с независимия кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов. Участниците в дискусията посрещнаха с одобрение идеите му за подпомагане на спорта и за това какво трябва да се направи, за да има градът най-накрая материална база, която отговаря на съвременните изисквания.