/ ThinkStock/Getty Images
Пътуващите по третокласния път и за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе-Рожен-Лъки
От 8:30 до 19:00 часа ще бъде ограничено движението по пътя Югово-Лъки за извършването на взривни работи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора

Пътуващите по третокласния път и за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе-Рожен-Лъки. За улеснение на пътуващите за предстоящия църковен празник Кръстовден - 14 септември, когато местността се посещава от много поклонници и туристи, в дните от 12 до 15 септември на обекта няма да се работи.

В момента се полага асфалтобетоновата настилка в 17 км участък между Югово и Лъки, а в останалите 14 км от Лъки до границата с област Смолян ремонтът е завършил. Предстои монтирането на ограничителни системи и пътни знаци и довършителни работи.

Започва ремонт на част от АМ „Марица“ в района на Любимец

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района.

Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.