/ Пловдив чете
„Младият Пловдив чете“ започва от днес с кауза на ученици от Френската гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери", които имат желание да обновят училищната си библиотека. Благотворителното четене ще се състои от 19 часа във Vintage house, Дом на културата “Борис Христов” с вход свободен.

Ученици от Читателски клуб “В света на книгите” и Ученически съвет към Френска езикова гимназия ще четат любими текстове с цел да съберат средства за обновяване на любимото им място в училището – библиотеката.

Гост в библиотеката на Френската езикова гимназия по-рано през деня ще бъде Росен Карамфилов. С неговото специално участие, както и с представители на читателски клуб "В света на книгите" и на ученическия съвет към Френската гимназия под тепетата, ще се състои "Четене с кауза". Това е второ благотворително събитие в помощ на училищната библиотека на ФЕГ. Входът е свободен за всички.

Младият Пловдив чете завършва с четене на 1 юни

Инициативата „Младият Пловдив чете“ на издателство „Жанет“ продължава няколко месецa, като през 2020 фестивалът се провежда за 18-ти път. „Младият Пловдив чете“ насърчава четенето и среща деца и младежи с известни български писатели, организира обучения и други мероприятия, свързани с книгите.