В пет общини в Смолянско движението е задължително с вериги, шест села са още без ток
В пет общини в Смолянско движението е задължително с вериги, шест села са още без ток / Дарик архив

Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета по републиканската пътна мрежа в общините Златоград, Рудозем, Мадан, Неделино и Баните, съобщават от Областното пътно управление в Смолян. В планинската област вали сняг, но всички пътища са проходими при зимни условия.

За прохода „Превала” и по пътя Батак - Доспат е въведено ограничение за товарните автомобили да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Преминаващите през прохода „Рожен” и по маршрутите Гоце Делчев-Доспат-Борино-Девин и Девин-Михалково камиони с ремаркета и полуремаркета трябва да бъдат с вериги. За прохода „Печинско” е в сила изискването за движение с вериги за всички автомобили, а за товарните- без ремаркета и полуремаркета.

От 120 до 145 см е снежната покривка в Пампорово.

6 населени места в община Смолян са все още са без  електричество, заради скъсан електропроводник, съобщиха от EVN.  Причина без ток да са селата Подвис, Ровино, Ряка, Боево, Лещак и Ляска е скъсан далекопровод.

От енергодружеството съобщиха, че екипи на компанията работят по отстраняване на аварията, за да може в най-скоро време елекричеството на жителите в селата да бъде възстановено.