/ Dariknews.bg, архив
Конкурс за рисунка, есе и презентация по повод 141 години от Освобождението на България от османско владичество обявява за втора поредна година районната администрация на „Южен“.

Нови 16 паркоместа изградиха в "Южен"

Миналогодишната надпревара премина при изключително голям интерес и активно участие на ученици от всички възрасти и училища. И тази година, учениците от начален курс, ще работят на тема „Моята България – моята гордост”. Децата от 1 до 4 клас могат да изпращат в районната администрация свои рисунки и есета в срок до 22 февруари.

Нов тротоар до детска ясла „Слънчо“ в "Южен"

Провокацията към по-големите е есе на тема „Българин да се наричам!“ като индивидуален конкурс, а за класовете, като колективна работа - да изготвят презентация под мотото „Знаци на свободата и героизма”.  Презентациите, ще се представят на място в кметството пред жури на 21 и 22 февруари. Всеки клас има право да участва с една презентация до 10 минути, сочи регламентът на състезанието.

След като миналата година посетиха Копривщица и Панагюрище, сегашните  победители ще отидат на еднодневна екскурзия до Калофер с организирана историческа програма. Целта на конкурса е още от най-ранна детска възраст, децата да бъдат възпитавани в дух на национална гордост и самосъзнание.