Уважението към българския учител - дефицит при родители и ученици
Уважението към българския учител - дефицит при родители и ученици / снимка: pixabay.com
Уважението към българския учител – дефицит при родители и ученици
82082
Уважението към българския учител – дефицит при родители и ученици
  • Уважението към българския учител – дефицит при родители и ученици

Нито учениците, нито родителите уважват достатъчно българските учители, показа анкета на Дарик сред пловдивчани по повод днешния Международен ден на учителя. Хората смятат, че това напоследък се отразява пагубно върху всички, които обучават децата ни в училищата и университетите. Според повечето анкетирани най-малко възрастта на педагозите и техния опит трябва да влияят върху отношението към тях.

Поколението ни е много разхайтено и положението с възпитанието ни е критично, признават гимназистки от града. Те смятат, че учителите не са ангажирани с тяхното въпитание и виновни за липсата на такова са родителите. Повечето ученици обаче стават агресивни, когато се стигна до намесата на училищните психолози или педагогически съветници.

Образованието не е предимство на работния пазар и самата диплома показва само, че си изтърпял да учиш 4 години, смята пловдивски студент.

Стимулът за учителите е в парите, заяви пловдивчанин, който уточни, че съпругата му напуснала работа като учителка с разбити нерви.