/ "Пловдив 2019"
Училище за словесни магии отваря врати в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив тази вечер. Британският съвет в България, заедно с фондация "Пловдив 2019" канят малки и големи на вълнуващи срещи с д-р Стефан Николов от ПУ "Паисий Хилендарски", д-р Тома Щилиянов от Royal Vet и Златина Димитрова от Technomagicland, които ще представят някои свои научни разработки. 

Те ще покажат пред публиката с демонстрации и експерименти и ще демонстрират, че науката е навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни.  "Духът на Коледа” е оригинално научно шоу за малки и големи, което ще разкрие каква е науката зад Дядо Коледа и всичко, свързано с празника.

Най-хубавото нещо на Коледа е снегът (когато го има) и снежинките са толкова красиви, но какво знаем за тях? Знаем ли колко вида снежинки има, как падат те и колко различни видове дъга могат да произведат? Защо носът на еленчето Рудолф е червен и могат ли елените да летят? И какви са ароматите на Коледа? Това са само част от нещата, които ще бъдат демонстрирани тази вечер от 17.30 до 18.15 ч. в голямата конферентна зала на Дома на културата "Борис Христов". 

Местата са ограничени и за участие е необходима регистрация на имейл booking@britishcouncil.bg.