Тютюноработници блокираха министъра на икономиката
Тютюноработници блокираха министъра на икономиката / netinfo
Над 100 работници от Цигарената фабрика в Пловдив блокираха административната сграда на предприятието в очакване на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Те не допуснаха изпълнителния директор на „Булгартабак холдинг” Христо Лачев и председателя на управителния съвет Корнелия Нинова заради намерението им да отнемат лицензиите за седемте марки цигари, произвеждани тук.

С викове “Искаме си марките”, “Мафия” и “Оставка!”, тютюноработниците посрещнаха министъра на икономиката Петър Димитров. Той пристигна в Пловдив след среща с колектива на “Слънце БТ” - Стара Загора, където заяви че въпросът е не дали ще се върнат марките на двете фабрики, а дали работниците им ще получат обезщетения.

При повторното връщате на Лачев и Нинова пред сградата на фабриката се наложи изпълнителният директор на предприятието Златомира Драганска лично да им проправи път сред протестиращите.

“Не ходете с наведени глави, вижте плакатите!”, викаха работниците към членовете на управителния съвет на холдинга. Протестиращите държаха плакати с надписи “Лачев – враг №1”, “Не ние сме паразити, паразитите са в София” ( по повод изявление на членове на ръковoдството, че закриват фабриките – паразити в холдинга), и такива с изображение на крава, от чието виме текат долари.

Половин час по-късно в пловдивската цигарена фабрика пристигна и министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

На срещата присъстват кметът на Пловдив Славчо Атанасов и председателят на общинския съвет Йордан Кюмюрджиев.