Три жени пострадаха при катастрофа в Пловдив
Три жени пострадаха при катастрофа в Пловдив / dariknews.bg/ архив

Три жени са с леки наранявания след инцидент на кръстовище между ул. “Кръстю Пастухов” и ул. “Булаир” в Пловдив. Сигналът е подаден към 16 часа вчера. Според информацията, лек автомобил “Опел”, управляван от 38-годишен пловдивчанин, отнема предимството и блъска “Сеат” с 23-годишен водач, също от Пловдив.

В резултат на удара първата кола се блъска в метален стълб, а втората се качва на тротоара и ударя 39-годишна пешеходка. Жената и две пътнички от “Опел”-а, на 34 и 22 години, са откарани в болница. След обстойни прегледи трите са освободени за домашно лечение. Алкохолните проби на шофьорите са отрицателни.


Изясняват се обстоятелствата около друго пътно произшествие вграда, при което пострада възрастен мъж. Сигналът е подаден вчера към 8.40 часа. От болница есъобщено за приет за лечение 92-годишен пловдивчанин с контузия на главата и травма на коляно. При предприетото разследване служители от сектор “Пътна полиция” установяват, че пенсионерът еблъснат на пешеходна пътека на кръстовище между бул. “Шести септември” и ул. “Копривщица” от неустановено моторно превозно средство, чийто водач напуснал местопроизшествието без да съобщи в полицията. Работата по случая продължава.