незаконни къщи
незаконни къщи / netinfo
Община Асеновград приключи поредната акция по принудително премахване на незаконното застрояване в местността "Лаково" над квартал "Лозница".

Напълно съборени са още 10 от описаните в заповеди за премахване общо 16 стопански и жилищни постройки. Причината да не бъдат съборени и останалите е, че за пет от тях има в ход процедура по обжалване пред Административен съд - Пловдив, а една е в общ зид с обжалвано премахване на обект.

До момента при настоящата и предишна процедури са премахнати общо 26 постройки в местност "Лаково".

Акцията на 18 август премина без инциденти, обезпечена с присъствие на полиция, противопожарен екип. Извършена е на място дейност по евентуално изключване на ел. захранване, а обитаващите предварително са изнесли налична покъщнина. Община Асеновград осигури на място присъствие на социални работници, които да извършат социално анкетиране на желаещи. Общо петима от обитаващите такива постройки са пожелали да попълнят анкети за социалното си положение и ще бъдат консултирани за начините да се включат в реда за чакащи настаняване, в случай, че отговарят на условията.

Започна и изграждането на приемна на РУ - Асеновград в квартал "Лозница", след като МВР и община Асеновград се споразумяха за мястото и вида на обекта. Очаква се работата да приключи до края на месеца.