Здравословен празник
Здравословен празник / netinfo
Много игри и предизвикателства са подготвили по повод Световния ден на здравето студентите от Медицински университет – Пловдив. Празникът ще започне в 11.00 часа на 8 април (събота) в парк Лаута в жилищен район „Тракия“. Организаторите ще предложат на своите гости специални кросфит тренировки с подкрепата на професионалните инструктори от MoVe Team. Тренировката ще се проведе от 11:30 до 12:30 часа. За любителите на зумбата ще се погрижат Жоро и Наталия, а занятието ще е между 13.00 и 14.00 часа. За най-активно участващите гости ще има специални награди, а за всички останали – подаръци.

Събитието ще продължи до 14.00 часа следобед. То ще се случва на четири различни пункта, разположени на главната алея, на входа откъм близкия хотел и до детската площадка.

Асоциацията на студентите по фармация в България, съвместно с Асоциацията на студентите медици в Пловдив и Студентски съвет при Медицински университет – Пловдив, честват Световния ден на здравето за четвърта поредна година. Кампанията има за цел да насърчи здравословния начин на живот сред малки и големи. Празникът е познат още и като професионален празник на работещите хора в сферата на здравеопазването в България.