Стряма скъса дига, пак заплашва да залее Трилистник
Стряма скъса дига, пак заплашва да залее Трилистник / снимка: dariknews.bg/архив
Стряма скъса дига, пак заплашва да залее Трилистник
77925
Стряма скъса дига, пак заплашва да залее Трилистник
  • Стряма скъса дига, пак заплашва да залее Трилистник

Река Стряма скъса дигата си на 5 места и заплашва да залее земеделски земи в района на село Трилистник. Има опасност под вода да бъде и автомагистрала „Тракия“, съобщи за Дарик кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

„Напоителни системи“, чиято собственост са дигите, вече започнаха авариен ремонт на съоръженията и разчистване на речното корито. Тези мерки обаче трябваше да се предприемат още преди 8 месеца, когато през май Стряма скъса дига и наводни земите около Трилистник, заяви кметът на общината.

Още вчера е сформирана комисия, която е посетила мястото на повредената дига. В комисията влизат представители на общината, областната управа, „Напоителни системи“, Гражданска защита и др. институции.

Трите опасни участъка са близо до този, който бе скъсан от високите води на реката през пролетта. Тогава само спешните мерки, предприети от общината, предотвратиха наводнение. Струпахме огромно количество каменни отломки в реката и така издигнахме преграда, за да не може Стряма да залее селото, припомни кметът.

Повече по темата случайте в прикачения файл.