Строителната камара ще изключва фирми - рецидивисти в цапането
Строителната камара ще изключва фирми - рецидивисти в цапането / netinfo
Фирми, които повече от два пъти бъдат санкционирани за замърсяване на районите около строителните обекти, ще бъдат изключвани от Строителната камара. Този ангажимент пое председателят на браншовата организация Пламен Иванов при разговорите си с кмета Славчо Атанасов за подписване на 3-годишен рамков договор за сътрудничество. Условието за спазване на общинските наредби №№1 и 2 бе поставено от кмета.При по-тежки нарушения на градската инфраструктура, на безопасните условия на труд или на трудовото законодателство дори ще започваме процедура по заличаване на строителя от Централния професионален регистър, обясни Иванов.

Документът за сътрудничество между администрацията и Камарата на строителите, в която членуват 185 фирми, ще бъде подписан на 22 декември.

Той предвижда браншовата организация да помага за изготвяне на ежегодната строителна програма на общината, да съдейства в борбата с незаконното строителство и да предоставя експертна помощ. От своя страна представителите на строителната камара поискаха общината да гарантира прозрачност при провеждането на търгове за общински поръчки в строителството.