Стрелчани: Нека Евстатиев да е първият политик в затвора!
Стрелчани: Нека Евстатиев да е първият политик в затвора! / БГНЕС,архив

Час преди насроченото за петък заседание в Районния съд в Панагюрище по искането за промяна на ареста на Иван Евстатиев парична гаранция ще започне поредният изнесен митинг на негови съграждани от Стрелча. Това съобщи Ильо Ильов, негов предшественик на кметския пост в градчето, а сега – лидер на инициативния комитет на протестиращите. Техните намерения са да застанат с лозунги пред съдебната палата в 13 часа с искане за справедлив процес. Около 50 души са заявили желание да участват, организаторите са наели автобус.

Нека Иван Евстатиев да е първият политик, който да бъде осъден за деянията си и да влезе в затвора! Това е желанието ни, коментира Ильо Ильов. Той все искаше да е първи, да се слави името му, сам се направи почетен гражданин. Аз му помогнах да стане кмет, но излезе подлец.

По-леката мярка бе поискана от защитниците на екскмета Евстатиев, обвинен в изнасилване на непълнолетна. В края на миналата седмица се разбра, че обвиняемият е с инсулт. В момента го лекуват в МБАЛ-Пазарджик.