Стдентите събраха 1 600 лв. за болни деца на конкурса “Мис Академика”
Стдентите събраха 1 600 лв. за болни деца на конкурса “Мис Академика” / netinfo
1600 лева, събраха от благотворителност студентите на първия OPEN STUDENT FEST – 2008. Парите ще бъдат дарени на на детската клиника на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

На конкурса “Мис Академика” по време на студентското парти бе избрана и най-хубавата и умна студентка. Това е 21-годишната Красимира Видoлова. Красимира е зодия „Скорпион” и учи „Мениджмънт на туристическите услуги”.

Конкурсът бе организиран от Студентските съвети на 5 пловдивски висши училища – ПУ „Паисий Хилендарски”, Медицинският университет, Аграрният университет, Университетът по хранителни технологии и Европейският колеж по икономика и управление. След вътрешни кастинги в края на март, те изпратиха на финала по 6 девойки, които се състезаваха в 3 тура.

Първият пролетен студентски фестивал OPEN STUDENT FEST се проведе под патронажа на Областния управител Тодор Петков. Проявата бе с благотворителна цел, като от дарения и продажба на билети студентите събраха 1600 лева. Те ще бъдат дарени на Клиниката по детски и генетични болести на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха организаторите на студентския фест.