Стартира обществена поръчка за ремонт на пътя Пловдив - Косово
Стартира обществена поръчка за ремонт на пътя Пловдив - Косово / dariknews.bg/ архив

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчки за ремонт на участък от път III-8604 Пловдив – Косово, засегнати от обилните валежи през февруари – март тази година.

Процедурата е за избор на изпълнител за извършване на проектиране и строителство /инженеринг/ за ремонт на пътно тяло при 15-ти км на път III-8604 Пловдив – Бяла Черква – Косово /Бачково – Хвойна. Пътят е основната връзка на селата Косово, Бяла черква и Студенец с община Асеновград.

От обилните валежи в участъка е констатирано подкопаване и свличане на насипа на пътя от двете страни. В момента пътят е стеснен и е поставена вертикална сигнализация. С възлагането на обществената поръчка ще бъдат изпълнени проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да бъдат предложени и осъществени строителни дейности, необходими за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 115 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 70 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 17 ч. на 10 септември тази година.