Снахата на убитите пенсионери: Полицията тормози мен и майка ми
Снахата на убитите пенсионери: Полицията тормози мен и майка ми / снимка: Кирил Кирилов
Снахата на убитите пенсионери: Полицията тормози мен и майка ми
87343
Снахата на убитите пенсионери: Полицията тормози мен и майка ми
  • Снахата на убитите пенсионери: Полицията тормози мен и майка ми

Съпругата на полицая Венцеслав Караджов, на когото родителите бяха намерени убити преди няколко седмици в Пловдив, обвини разпитващите я по случая полицаи в психологически тормоз. Каля Караджова и майка й са били разпитвани неколкократно от шефа на сектор „Криминална полиция“ Васил Саватинов и зам.-директорът на полицията в Пловдив Георги Георгиев. По думите й двамата мъже са се държали грубо, агресивно и са обиждали разпитваните. Съпругата на Караджов заяви днес пред медии, че служителите на МВР са я карали да признае, че мъжът й е извършил убийството на родителите си, за да можело тя да се спаси. По подобен начин е имало натиск и върху майка й.

Двете жени са били разпитвани по цели нощи. Били са пращани в София за работа с психолози. В един от дните, когато майката се е върнала от столицата, вечерта отново е била привикана за разпит, който е започнал в 21.00 часа вечерта и е приключил в 6.00 часа на следващия ден. Майката и дъщерята са били обиждани с думите „изроди“, „престъпници“, „изверги“. След толкова разпити започвам да се притеснявам, че искат да изфабрикуват по мой адрес доказателства, че съм била съучастник в престъплението, каза още Караджова.

Снахата на убитите пенсионери Полицията тормози мен и майка ми
netinfo

Адвокатът на семейството Зоя Тошкова допълни, че Венцеслав Караджов е в конфликтни отношения с Георги Георгиев. Синът на убитите пенсионери дори е подавал два рапорта срещу него – единият за злоупотреба със служебно положение и непрофесионално отношение, вторият – за изнесени неверни обстоятелства и факти. Зам.-шефът на полицията пък бил приближен на окръжния прокурор Румен Попов. По неофициална информация съпрутага на Георгиев работела в Окръжна прокуратура. Как тогава може да се разчита, че разследването няма да бъде опорочено, попита адвокат Тошкова.

Заради преживяното през последните няколко седмици Каля Караджова е подала жалба до главния прокурор на Република България, с копие до Народното събрание (в Комисията по вътрешна сигурност и ред) и до Държавна агенция за закрила на детето (заради неправомерното разпитване на сина на Караджов – Алекс, за което Дарик радио вече съобщи).

Чуйте и от прикачения звуков файл.