Славчо Атанасов: Важен е интересът на пловдивчани
Славчо Атанасов: Важен е интересът на пловдивчани / dariknews.bg
Славчо Атанасов: Важен е интересът на пловдивчани
23148
Славчо Атанасов: Важен е интересът на пловдивчани
  • Славчо Атанасов: Важен е интересът на пловдивчани

Комисия от специалисти ще бъде сформирана със заповед на кмета Славчо Атанасов, която в най-кратки срокове трябва да определи цената на билетите и картите с преференции.

Смятам, че това предложение, което взехме днес дори и с недостатъците му е добро за интересите на пловдивчани. Това заяви кметът Славчо Атанасов относно приетото предложение за преференциите в градския транспорт. Гарантирам, че преференциите на 80-те хиляди граждани в неравностойно положение ще бъдат запазени, с цената дори на едно много сериозно бъдещо отражение на бюджета на общината, категоричен бе той. И 5-те фирми на Градски транспорт са пред фалит, но много често един кмет трябва да взима непопулярни решения, каза още Атанасов. Според него има шанс инвалидите да плащат една четвърт от билета, каквото е предложението на ГЕРБ.

Истината е, че на моята глава се струпва една огромна отговорност, само преди няколко месеца бях даден на прокурор за това, припомни пловдивският кмет. Сега решението на Общинския съвет е същото и ни остава само да се надяваме, че няма да има някой „ буден гражданин", който отново да сезира прокуратурата.

Комисията трябва да определи методиката на плащане в най-кратки срокове и до Нова година проблемът да бъде решен, допълни Славчо Атанасов.

/Чуйте повече от прикачения звуков файл/