Разбиха два апартамента в Пловдив
Разбиха два апартамента в Пловдив / www.dunavmost.bg

Два апартамента са разбити и обрани вчера в Пловдив. В Шесто РУ бил получен сигнал от 30-годишен мъж, че за времето в рамките на 20 минути от жилището му са откраднати три лаптопа и около 100 лева. При направен оглед е установено, че крадците са действали чрез разбиване на патрона на входната врата.

Същият ден за подобно посегателство в Пето РУ се оплаква 37-годишна пловдивчанка, от която са отнети близо 140 грама злато, марков ръчен часовник и близо 200 лева.

Междувременно сигнал за кражба от незаключена къща е получен в РУ – Първомай. Според първоначалната информация, в нощта срещу сряда апаши влизат в дома на 51-годишен жител на града и взимат дамска чанта с лични документи и банкови карти и борсета с 3500 лева.

Двама мъже пък са заловени в момент на кражба на кабели вчера. Гражданин, забелязва двама души да режат кабели от стълб за улично осветление на бул. “Дунав”. След подадения сигнал, извършителите са задържани на място. Извършителите са двама криминално проявени мъже – единият на 27 години от Панагюрище и на 25 години от Съединение. Те са приведени в ареста на районното управление за едно денонощие и по случая е започнато бързо производство.