Пътници се оплакаха, че са били „като залепени един до друг” в претъпкан автобус, пътуващ по линията Куклен-Пловдив. Те изпратиха до NOVA снимки, на които се вижда, че рейсът е пълен и с правостоящи. 

Причина за навалицата станал разреденият график по линията. Местните хора ползват обществен транспорт до Пловдив сутрин и вечер. За нарушението са уведомени полицията и здравните власти.

"Преди два дни получихме сигнал за това от граждани. Уведомихме веднага РЗИ, МВР и областната управа. От снимката е видимо, че автобусът е малък и не е подходящ за тези часове, защото в него не може да се спазват отстоянията, които е необходимо да има между гражданите“, заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

12 нови случая на коронавирус у нас, две деца на 3 г. и 8 г. в Бургас са заразени (ВИДЕО)

„Грешката действително е на колегите. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лв. Има и 33 карти, което прави около 200 лв. приходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е около 1 000 км. Себестойността на услугата е около 1 200 лв., т.е. има 1 000 лв. загуба. Всички се стремим да намалим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус“, каза инж. Веселин Дошков, собственик на автобусна фирма.

„Още от първия ден на възникналата криза областният управител Дани Каназирева ясно каза, че в пиковите часове трябва автобусите да са с нормални графици и да са големи, за да няма струпване на хора. В последващите дни тя също алармира това да бъде спазвано“, категоричен бе инж. Димитър Керин, заместник-управител на Област Пловдив.

Да, грешката е и на шофьора. Не би следвало да допуска повече хора от нормалното. Не можем да оценим реално ситуацията, кога ще има струпване на хора и кога – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни“, посочи инж. Веселин Дошков.
NOVA