Пуснаха под гаранция влачилия кучето си с кола
Пуснаха под гаранция влачилия кучето си с кола / dariknews.bg/ архив

Окръжният съд пусна под парична гаранция от 2 хиляди лева Райчо Иванов от село Тополово, убил по жесток начин кучето си.

Днес той обжалва взетата му от Асеновградския районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража". Според магистратите мярката не е била адекватна, тъй като е надценена степента на обществена опасност.

Иванов е обвинен за това, че на 7-ми юни 2013 година в село Тополово е причинил смъртта на кучето си, като е проявил особена жестокост. Деянието е извършено на публично място.

Снимки на куче, влачено от автомобил с въже, „взривиха" преди две седмици социалните мрежи. Според свидетели именно Райчо Иванов е извършил престъплението.

Установено е, че той е заровил кучето след инцидента. Трупът на животното е изпратено за ветеринарна експертиза, с която да се определи причината за смъртта, кога е настъпила, какви увреждания са причинени и по какъв начин.

В случай, че се установи, че смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за животното, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, Райчо Иванов е заплашен с лишаване от свобода от една до три години и глоба от две до пет хиляди лева.