/ DarikNews
Досъдебно производство за липса на надзор и достатъчна грижа е образувано срещу родителите на 3-годишното дете, което беше намерено удавено в напоителния канал в землището на село Граф Игнатиево. Това съобщиха за DarikNews от Районната прокуратура в Пловдив.

3-годишно дете се удави в напоителен канал в Пловдивско

Припомняме, че сигнал за изчезналото дете е бил подаден в полицията в Хисаря на 2 януари. 25-годишната му майка, която е родом от село Стряма, съобщила, че 3-годишният ѝ син е в неизвестност от близо два часа. Според нейните думи, детето за последно било видяно около дома си в село Дълго поле, където семейството живее, а след това е изчезнало. 

Ученик се удави в река Янтра край Полски Тръмбеш

След проведено издирване, полицаите от Хисаря са намерили трупа на детето в напоителен канал, намиращ се в землището на село Граф Игнатиево. Водата е влачила телцето на удавеното момченце чак до съседното село. 

На мястото е извършен оглед. Няма данни за настъпила насилствена смърт. 

10-годишно дете се удави в стара варница в Горна Оряховица

Според хора от селото семейството живеело в паянтови постройки в ромската махала на Дълго поле, които се намирали съвсем близо до канала. Те били преселници от друго населено място и освен 3-годишното момченце, имали още две деца, едното от които близначе на загиналото.