/ БГНЕС
Двойно са скочили образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества на територията на Пловдивска област, в резултат на разпоредените със заповед на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов мащабни проверки на пътя. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

Проверките бяха разпоредени със заповед на Попов по надзора за законност и освен за шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества водачи, засегнаха и шофьорите, опитващи се да избегнат отговорност, чрез предлагане на подкупи.

Двама шофьори подхвърлиха пари на полицаи в Пловдивско, озоваха се в ареста

В резултат само за изминалия месец януари, за територията на Пловдивска област, са образувани 220 бързи производства при 144 за същия период на 2019 г. и 178 – за същия период на 2018 г.

При няколкочасова полицейска акция: Над 470 нарушения на пътя в Пловдив и областта

Двойно се е увеличил, в сравнение с предходните две години, броят на образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и /или наркотични вещества. От общия брой образувани 220 бързи производства с такъв предмет са били 127 производства  /при 66 за 2019 г. и 61 за 2018 г./.

Двама шофьори пробваха да подкупят полицаи тази нощ в Пловдивско

Четири от бързите производства са били образувани за предлагане на подкуп на полицейски служители от водачи, нарушили закона за движение по пътищата, като две от тях вече са приключили с осъдителни присъди.

Над 200 нарушения на скоростта при спецакция на полицията в Пловдив и областта

В резултат на взетите мерки, през януари 2020 г. на територията на Област Пловдив, няма регистрирани пътнотранспортни произшествия с причиняване на средни телесни повреди или смърт от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.