Прокуратурата да провери всички сделки на общинарите в Асеновград, искат червените
Прокуратурата да провери всички сделки на общинарите в Асеновград, искат червените / netinfo
Прокуратурата да разследва всички обществени поръчки, направени от началото на мандата на кмета на Асеновград Христо Грудев, това ще поискат на днешната сесия на общинския съвет съветници от БСП, според които са налице злоупотреби с обществено влияние и лобизъм за определени фирми. Съветниците смятат, че само през първата година от изборите, са сключени договори с близки до кмета фирми за над 600 хил. лв.

Според данните в Апис във фирма „Строймат 96” ООД Пловдив, спечелила конкурси за полагане на паважна настилка, парапети и ремонт на помещения в Общинска администрация на стойност 250000 лева, работи синът на зам. кмета Георги Георгиев. ЕТ „Урожай-64” Асеновград е собственост пък на общинския съветник от ГЕРБ Петър Желязков и поръчките, които е получила са на стойност 70247 лева. Налице е и последователността в изпъление на поръчките от страна на фирма „Болидстрой” ООД Асеновград на стойност 206546 лева, която е свързана със служители на общината, твърдят от областния съвет на БСП в Пловдив.

Поръчките са правени чрез директно възлагане по ЗОП, тъй като най- голямата сума по тях е под 45000 лева, съобщават още от БСП.