Президент и вицепремиер откриват аутсорсинг конференция
Президент и вицепремиер откриват аутсорсинг конференция / снимка: Getty Images
Президентът открива Вторатан ационална аутсорсинг конференция
81610
Президентът открива Вторатан ационална аутсорсинг конференция
Президент и вицепремиер откриват аутсорсинг конференция
  • Президентът открива Вторатан ационална аутсорсинг конференция
  • Президент и вицепремиер откриват аутсорсинг конференция

Президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пристигат днес в Пловдив за откриването на националната аутсорсинг конференция под надслов „Аутсорсинг дестинация България“.

Събитието се организира за втора поредна година от Община Пловдив и “Индъстри Уоч”. Гости ще са изпълнителните директори на Българската агенция за инвестиции и Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация Стамен Янев и Стефан Фрике.

Кметът Иван Тотев отбеляза, че това е най-голямата IT конференция в България. В програмата на държавния глава е предвидена среща с  15 от най-добри компании в сферата на информационните технологии.

1000 лв. e стартовата заплата за младите специалисти в IT и аутсорсинг сектора, който се развива най-силно в Пловдив и региона, съобщи пред Дарик зам.-кметът Стефан Стоянов. Статистиката сочи, че до момента има разкрити  4500 работни места в 20 компании, а през следващите от 3 до 5 години се очаква да започнат работа още 5 000 млади специалисти.

150 водещи фирми от цялата страна ще вземат участие във Втората национална аутсорсинг конференция в Пловдив, която се провежда в партньорство с Българската агенция за инвестиции, Българската аутсорсинг асоциация, Българската асоциация на софтуерните компании, ИКТ Клъстер Пловдив и Българската асоциация по информационни технологии.

Конференцията е в 3 панела, по време на които ще се изнесат актуални данни за развитието на сектора. В темите на дискусиите са включени привличането на таланти извън ЕС и възможностите, които Пловдив предлага за компаниите от сектора, образованието и др.  В различните сесии ще участват специалисти от централната и местната власт, браншовите организации, както и представители на компании с офиси в Пловдив.