Hills of Rock
Hills of Rock / снимка: Кирил Кирилов
Само дни след старта на Hills of Rock и часове след потеглянето и на последния тир с техника от зоната на фестивала, започва работата по второто му издание. Това съобщиха организаторите на музикалното събитие.
 
Ако преди месец имахме някакви съмнения за отделни детайли по концепцията и планирането, то сега почти всичко е ясно, заяви Иван Несторов-Амебата, организатор на Hills of Rock. По думите му мястото е намерено, остава да бъде уцелено и времето. Планираме изданието през 2018 да се проведе в периода май-септември, но реално ще зависи и от турнетата на групите, които сме си набелязали, допълни Несторов.  
 
За момента имената, с които се преговаря, се пазят в тайна, но пък се подготвя пускането на серия ULTRA-промо билети за най-нетърпеливите фенове на Hills of Rock. Те ще са с цена от 60 лева и ще важат за всички дни на второто издание. Специалните промо билети тръгват в продажба в понеделник – 10.07.2017 г., и са ограничено количество. Най-важното при тях е, че при обявяването на точните дати на фестивала всеки от закупилите такъв билет ще има 10 дни да реши дали да го запази или да го върне и да получи парите си обратно.
 
Отзивите от първото издание на феста бяха противоречиви. Част от посетителите бяха доволни както от изпълнението на групите, така и от организацията. Други мнения в социалната мрежа сочат, че организацията не е била на нужното ниво, липсвали са достатъчно указателни табели, както и информация, а храната и напитките са били на неоправдано високи цени. Със сигурност високите температури са се отразили както на състоянието на меломаните, така и на настроението им. Категорично може да се каже обаче, че четиримата хедлайнъри – Epica, Evanescence, Three Days Grace и Guano Apes се представиха на забележително ниво и се раздадоха на публиката докрай.

Фестивалът Hills Of Rock ще се реализира ежегодно и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.