Полицията пипна 300 в незаконна  гонка на Кукленско шосе
Полицията пипна 300 в незаконна гонка на Кукленско шосе / снимка Виктор Кадири
Над 300 души с повече от 120 автомобила – участници и зрители в незаконна гонка на Кукленско шосе, са били проверени при масирана полицейска акция в неделя. Това съобщи началникът на Първо РПУ в Пловдив главен инспектор Петър Тодоров.

Шестима са били задържани за 24 часа в районното управление. Трима от тях са осъдени от Районния съд за дребно хулиганство на 15 денонощия престой в ареста, а останалите - на 7 денонощия. Констатирани са били над 60 административни нарушения. Съставени са 50 акта по Закона за движение по пътищата, 20 акта - по Закона за документите на българските граждани, а 13 автомобила са спрени от движение. Над 200 от участниците са филмирани с полицейска камера. Не е установено дали е имало незаконни залагания, каза гл. инспектор Петър Тодоров.

Участниците в нелегалното състезание са били предимно младежи на възраст между 17 и 25 години, сред тях е имало и над 20 криминално проявени. Няколко човека са направили опит да избягат, но впоследствие са били заловени.

В операцията, проведена около 20.30 часа на затворения в момента изход на Пловдив, са взели участие над 14 полицейски патрула с 40 униформени.