/ ThinkStock/Getty Images
3-годишното дете от Димитровградско, което бе прието преди два дни в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с тежки наранявания и хематоми, вече е в по-добро състояние.

Момченцето е контактно и адекватно, съобщиха лекарите. В момента то се намира все още в интензивния сектор на Клиниката по детска хирургия, но ще бъде приведено в Клиниката по неврохирургия. 

Оперираха по спешност недохраненото 3-годишно дете от Димитровградско

Припомняме, че вчера детето, което беше прието в болницата с диагноза „субдурален хематом“, беше оперирано по спешност от неврохирурзите на лечебното заведение. То бе в тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

Момченцето е пристигнало в университетската болница с множество травми. От прокуратурата съобщиха, че на 19 февруари детето е заведено в димитровграсдката болница от 23-годишната му майка.

ри медицинския преглед обаче е установено, че то е недохранено, има предишна черепно-мозъчна травма и лекарите се усъмнили, че то е малтретирано. Когато попитали майката за травмите, тя обяснила, че малчуганът е паднал по стълбите на къщата преди няколко дни.

Недохранено 3-годишно дете е с опасност за живота в Димитровград, разследват малтретиране

Районната прокуратура в Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишното дете.