Подновиха летенето с парапланери в Сопот
Подновиха летенето с парапланери в Сопот / снимка: fly-academy.com/архив

Парапланеристите в Сопот подновиха летенето въпреки хладната и дъждовна пролет. Открадваме по няколко часа да летим, макар че времето все още не е много добро, съобщи за Дарик един от пилотите Емил Кирилов.

Полети ще има и на Лазаровден и Цветница, и по Великденските празници при подходящи условия, допълни той. Всеки желаещ да се рее в небето обаче трябва да провери поне ден по-рано дали времето е удачно за летене.

Три вида полети с парапланер в тандем с опитен инструктор се предлагат в Сопот. Панорамният над Розовата долина струва 100 лв, акрополетът, който съдържа екстремни елементи, е 140 лв., а прелетът, който продължава над 1 час – 140 лв. По време на полета инструкторът може да направи снимки, които се плащат допълнително, уточни Емил Кирилов.

Традиционно през април стартира активният сезон в Сопот за най-запалените любители на полети.

През последните години градът на Вазов се утвърди като предпочитано място за летене с делта- и парапланери заради уникалното съчетание на планинския релеф, топли въздушни течения и лифт, с който пилотите да се издигнат до летателната площадка.