ПОАП няма да даде отсрочка на Батаклиев. Бизнесменът заложил “Градски транспорт”, за да го купи
ПОАП няма да даде отсрочка на Батаклиев. Бизнесменът заложил “Градски транспорт”, за да го купи / netinfo
Новият собственик на “Градски транспорт” Ангел Батаклиев е ипотекирал базата на фирмата в жр “Тракия”, за да може с парите от кредита да си купи фирмата, това обясни днес пред журналисти общинският съветник от ВМРО Илко Илиев. Думите му потвърди и председателят на Наздорния съвет на ПОАП Дани Каназирева. Тя уточни, че срещу ипотеката на тези 31 декара Батаклиев е получил от Общинска банка заем от 2.5 млн. евро, които му били необходими да плати сумата по сделката с “Градски транспорт”. Каназирева съобщи още, че фирмата е броила само една от лизинговите вноски за новите 60 автобуса, след което е прекратила плащанията. Тя обвини Батаклиев в конфликт на интереси, тъй като той бил собственик на “Транс сити”, а съпругата му Иванка Батаклиева била директор на “Градски транспорт”. За всички тези нарушения ще бъде сезираната прокуратура, категорични са от Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация.

На снощната среща в общината от ПОАП са отказали да дадат отсрочка на Батаклиев да прехвърли лизинга на новите рейсове от “Градски транспорт” на “Транс сити” до провеждането на събранието на кредиторите.

“Тези хора в агенцията четат приватизационния договор, както Дяволът чете Евангелието. Те нямат никакво основание да искат разваляне на сделката”, коментира нападките Ангел Батаклиев. Според него ипотекирането на терена в район “Тракия” не е в нарушение нито на търговския закон, нито на устава на дружеството, нито на приватизационния договор. Плащане на сделка, обезпечено по този начин, било нормална и широко прилагана практика у нас. “Ще се радвам, ако въпросът бъде отнесен до прокуратурата, защото ще стане ясно, че нищо противозаконно не съм направил”, коментира Ангел Батаклиев.

Кметът Славчо Атанасов пък отново потвърди искането си казусът „Градски транспорт” да бъде разгледан на извънредна сесия на Общинския съвет.