/ DarikNews
Изненада очакваше днес дамите-шофьори на пл. "Съединение" в Пловдив. Пътни полицаи организираха нестандартна акция под надслов "Цвете на пътя" и вместо да им искат документи и да ги глобяват, им подариха цветя за празника на жената - 8 март. 

DarikNews

"В днешно време, освен че ходят на работа, жените-майки, поемат голяма част от грижите за децата - водят ги на училище, на спорт, дори пазаруването е основен ангажимент за тях. Поради тези причини се увеличава и броя на жените-шофьори", поясниха от полицията.

Масирана акция по пътищата в Пловдивско, 18 останаха без книжки, а 19 са в ареста

Оттам отчитат, че жените са по-внимателни и отговорни на пътя, тъй като често в автомобилите возят децата си. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за катастрофи. 

DarikNews

Друго предимство на дамите пред мъжете-шофьори е дисциплинираността - те рядко се качват на автомобилите си след употреба на алкохол. Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват.

DarikNews

Пред репортер на DarikNews една от спрените на пътя дами сподели, че е била изключително притеснена от това, че я спират и много изненадана от поднесените ѝ саксийка с иглика и червено сърце от инсп. Ботьо Гиргинов от Пътна полиция - Пловдив. Тя пожела на всички дами прекрасен празник.