Петя Гогова прибира над 11 бона от проект на МРРБ
Петя Гогова прибира над 11 бона от проект на МРРБ / снимка: dariknews.bg
Петя Гогова прибира над 11 бона от проект на МРРБ
32983
Петя Гогова прибира над 11 бона от проект на МРРБ
  • Петя Гогова прибира над 11 бона от проект на МРРБ

11 200 лева трябва да получи зам.-кметът по културата Петя Гогова като ръководител на програма за внедряване на интегрирана информационна система в община Пловдив.

Това заяви за Дарик главният секретар на общината Борислав Инчев. Според него Гогова прибира по 700 лева на месец върху заплатата си като ръководител на 16-месечен проект, договора за който е сключен през юни 2009-та година с Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Това означава, че до момента Гогова е взела пари за 13 месеца.

Инчев обясни, че договора на Гогова е различен от тези заради, които беше освободен зам.-кмета Ганчо Колаксъзов, и в него няма нищо нередно. Разликата била в това, че още при кандидатстването за проекта са били вписани, хората които ще участват в проекта и МРРБ ги е одобрило, обясни Инчев. В първоначалния вариант на договора е фигурирало и името на Ганчо Колаксъзов, но в последствие е отпаднало и останала само Гогова с още 2-ма служители на общината. /подробности чуйте от прикачения звуков файл/

Зам.-кметът по европейски и социални политики Ганчо Колаксъзов си подаде оставката миналия петък, след като ден по-рано кметът Славчо Атанасов заяви, че ще го уволни ако не напусне сам. Първоначално бе обявено, че Колаксъзов напуска общината заради несправяне с работата, но след това стана ясно, че е заради подписани от него 2 договора по евро проекти, за които е трябвало да вземе 48 хил. лева комисионна.