Линейка
Линейка / dariknews.bg
Възрастна жена е в тежко състояние след пътен инцидент в неделя в Карлово, съобщиха от полицията. Сигналът е получен към 9.30 часа. На ул. “Ген. Карцов” 82-годишна жителка на града пресякла неправилно пътното платно и била блъсната от лек автомобил “Волво”. Пострадалата е настанена в болница и по първоначални данни е имало опасност за живота й. Жената е настанена във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха за Дарик от лечебното заведение. Тя е била с тежка травма в гръдния кош и травма в корема. Наложило се е да й бъде извършена реанимация. Състоянието й остава тежко.

Водачът, който е 55-годишен карловец, е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата около инцидента се разследват в рамките на образуваното досъдебно производство.

Около два часа по-късно същия ден друга жена, на 83-години, е приета за лечение в здравно заведение, след като в квартал “Секирово” в Раковски била ударена от движещ се на заден ход лек автомобил “Мицубиши”. Колата управлявал 73-годишен шофьор от Шишманци, чиято алкохолна проба е отрицателна. Случаят е отработен по административен ред от служители на районното управление.