Панагюрище протестира в памет на 6-годишния Петьо
Панагюрище протестира в памет на 6-годишния Петьо / снимка: dariknews.bg/архив

Жители на Панагюрище излязоха на импровизиран протест в памет на 6-годишния Петьо, който загина, след като бе блъснат от джип. По данни на полицията, 44-годишният шофьор Цветан Пъков е управлявал с несъобразена скорост и това е причината за тежкия пътен инцидент.

Протестното шествие тръгна в 13.30 този следобед от СОУ „Нешо Бончев”, където Петьо е трябвало да бъде записан в първи клас. Жителите на града поставиха цветя и на мястото на катастрофата, на пътя за Стрелча.

Панагюрци настояват за спешни мерки с цел предотратяване на подобни инциденти. Семейството на момчето настоява за справедлива присъда за извършителя, а искането им бе подкрепено от присъстващите.

Стана ясно още, че обвиненият за убийството на момчето Цветан Пъков е бил на пробация за повреда на чуждо имущество. Той е наказван многократно за нарушаване на Закона за движение по пътищата, като част от актовете са за движение с превишена скорост.

Цветан Пъков е задържан с прокурорско постановление до 72 часа. Прокуратурата ще внесе искане за постоянното му задържане под стража в Окръжен съд - Пазарджик.

Жители на Панагюрище създадоха група във фейсбук „ Нека убиецът на нашето ангелче бъде справедливо наказан! В нея се казва, че днес от 19 часа всеки, който желае да почете паметта на Петьо, да изрази съпричастността си към трагедията на семейството и да се присъедини към искането за справедливо наказание на убиеца, може да отиде на мястото, където е станала катастрофата – кръстовището на улиците “Павел Хаджисимеонов” и “Незабравка”. От там ще тръгне вечерното протестно шествие.

Панагюрище протестира в памет на 6годишния Петьо
netinfo