Овцевъди от цялата страна на съвещание в Пампорово
Овцевъди от цялата страна на съвещание в Пампорово / sxc.hu

Овцевъди от цялата страна ще си дадат среща на Пампорово днес в обсъждане на новите мерки и схеми за животновъдството през новия програмен период. Това ще е и най-големият дискусионен форум в селското стопанство за тази година, като в него се очаква да се включат над 350 фермери, председатели на развъдни асоциации, членове на парламентарната комисия по земеделието и храните към Народното събрание, представители на Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие", Агенцията за селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).

Форумът се организира по инициатива на Националната асоциация за развъждане на млечни овце в България, която е най-голямата животновъдна организация в страната с над 1000 членове.

Тема на дискусията ще бъде „Очаква ли се възход на овцевъдството в страната". Целта е да се откроят проблемите и перспективите за родното овцевъдство след стартирането на новия програмен период 2015-2020 година, свързани с развитието на сектор „Животновъдство". Ще се обсъдят и приоритети и ключови мерки за земеделските производители, подкрепяни от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Държавния бюджет.